Om Euphonia

Kammerkoret Euphonia er et ambitiøst Kammerkor, der tæller 22 medlemmer med vidt forskellig baggrund, og i forskellige aldre. Vi værdsætter denne forskellighed, for den bringer dynamik ind i koret, hvor kærligheden til den klassiske kormusik så til gengæld er en stærk og samlende faktor.

Foruden disse 22 faste sangere er en række sangere tilknyttet via korets assistentliste. Disse indkaldes i forbindelse med større opsætninger som eksempelvis den årlige Messias i Marmorkirken, se nedenfor.

Koret øver hver mandag, og i vinterhalvåret finder prøverne sted i centralt beliggende lokaler tæt ved Nørreport Station, mens de om sommeren finder sted i Korsvejskirken på Amager.

Foruden mandagsprøverne afholdes der hvert år en øveweekend den første weekend i september, ligesom der er tale om 10-12 koncerter årligt. I forbindelse med prøvearbejdet, så vel som i korets virke i det hele taget, tilstræber vi så høj en grad af professionalisme som overhovedet muligt. Samtidig holder vi fast i, at det skal være sjovt at gå til kor, og der skal være højt til loftet.

Der er en veludviklet tradition i Kammerkoret Euphonia for opsætning af større værker for kor, orkester og solister, således har vi opført Händels Messias i sin helhed i Marmorkirken hvert år siden 2004, ligesom bl.a.
Bachs h-mol Messe og Matthæuspassionen af samme komponist har været på plakaten flere gange.

Ved disse lejligheder samler vi et orkester bestående af byens fineste strygere og blæsere fra Det Kongelige Kapel, ligesom de medvirkende solister altid repræsenterer det ypperste af det ypperste.

”At rejse er at leve” sagde H.C. Andersen som bekendt, og vi er helt enige med ham i, således har koret siden 1991 gennemført i alt 29 udlandsturneer, bl.a. til Cuba i 1999 og til Sydafrika i 2005. Den sidste fandt sted i oktober 2023 og gik til Tyskland.

På det organisatoriske plan er Kammerkoret Euphonia tilknyttet Korsvejskirken på Amager, som er en ganske almindelig, dansk folkekirke. Her er korets dirigent ansat som organist, her er korets base, og her
optræder koret fra tid til anden både i forbindelse med gudstjenester, men også til koncerter.

Samtidig er koret en forening, med egne vedtægter, eget regnskab og en demokratisk valgt bestyrelse, og det er denne forening, der tager vare på dels rejserne, og dels de store koncertopførelser for kor, orkester og solister.
Man kan sige, at medlemmerne af koret i Korsvejskirken organiserer sig og synger videre udenfor Korsvejskirken, og på den måde bærer Kammerkoret Euphonia, rent organisatorisk, to kasketter, der underbygger og supplerer hinanden på bedste vis.

Klik her for at komme til korets vedtægter

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere