Næste koncert: 21. marts

Månedens Korsats / 2023/ september

Høst og sensommer

Der er faktisk flere salmer i salmebogen, der handler om høst, og på denne årstid ligger det derfor lige til højrebenet, at Euphonia synger en af disse som månedens korsats.

Det drejer sig om nr. 727: Gud, du fra dine de herlige højeloftssale, hvor Grundtvig med brug af dejligt postive og lyse formuleringer takker Gud for høstarbejdet, for afgrøderne og for det økologiske kredsløb.

Det er her meget tydeligt, at Grundtvig elsker livet, og samtidig lader han sin taknemmelighed være rettet mod Gud i himlen, ligesom han også i de sidste linjer hengiver sig til den almægtige Gud.

Mange vil kende den tilhørende melodi som melodien til ”Lover den Herre”, men man kan tydeligt høre, at i den udgave der benyttes her, har Bach lige har været ind over, og har sat nogle ”streger” i form af et par ekstra fortegn og et par ekstra ”krummelyrer”. Der er tale om en vaskeægte og særdeles karakteristisk Bachkoral.

Alt sammen bevirker, at melodien tilføres et vidunderligt drive, som passer utrolig fint sammen med Grundtvigs salmetekst, og det var da også med den største glæde, at koret indspillede salmen i forbindelse med mandagsprøven i Korsvejskirken d. 4. september.

Og som sædvanlig var det Bent Pedersen, der med kyndig hånd betjente knapperne på lydudstyret.

Kastrup d. 7. september 2023
Ole Reuss Schmidt

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere