Næste koncert: 21. marts

Månedens Korsats / 2020 / November

korsats fra Oratoriet Messias

Georg Friedrich Händel (1685-1759): 'And the glory'

Kammerkoret Euphonia synger, og musikere fra Det Kgl.Kapel spiller under ledelse af Ole Reuss Schmidt. Optagelse fra Messiasopførelse i Marmorkirken søndag d. 1. december 2019.

Vi fryder os i Euphonia

Vi vil gerne meget stå ved det: Når klokken nærmer sig 16 og den sene eftermiddagssol har sænket sig ned over byens tage, mens vi står på rad og række under Marmorkirkens imponerende, 46 meter høje hvælvinger, mens orkestret har travlt med at stemme deres instrumenter, og mens den intense og forventningsfulde stemning blandt et hundredtalligt publikum tager til i styrke. Hvad sker der så? Jo, så går opførelsen af Händels Messias i gang. Det koger og syder, og hele dette sceneri fylder os med både glæde og spænding, det har det efterhånden gjort rigtig mange gange, og når vi så kommer frem til sats nr. 4 ”And the glory”, så bliver der tale om en forløsning uden lige, for her sætter koret ind for første gang.

Måske har Händel tænkt over dette, i hvert fald er satsen skræddersyet til netop denne situation, med denne tekst, som er en profeti fra Det Gamle Testamente om Kristi fødsel:

And the glory of the Lord shall be revealed, and all flesh shall see it together: for the mouth of the Lord hath spoken it.

Herrens herlighed skal åbenbares, og alle mennesker skal se den. Herren selv har talt. Esajas’ Bog, 40,5.

Og nu ligger det så endegyldigt fast, at vi ikke kommer til at opføre Messias i 2020 på grund af Corona-situationen, koncerterne er, som omtalt andetsteds, aflyst. Men vi fryder os alligevel over at bringe denne udgave af månedens korsats, der er fra Messiasopførelserne sidste år, og vi glæder os desto mere til at spille Messias igen i 2021, forventeligt d. 27. og 28. november.

Ole Reuss Schmidt, d. 1 november 2020

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere