Næste koncert: 21. marts

Stemningsrapport fra Messiasprøverne

Stemningsrapport fra Messiasprøverne

Foto: Lisbeth Feldvoss

Prøvearbejdet på Händels Messias er netop gået i gang, og vi har lige haft den første samling med det 42 personer store kor.
Messiaskoret består af de 20 faste Euphonia-sangere samt 22 assistenter, som for en dels vedkommende er tidligere sangere i Euphonia, mens resten er alle mulige vidt forskellige, brave mennesker, med det til fælles, at de gerne vil være med til disse koncerter. De fleste kan stort set værket udenad, og det ville formentligt være muligt at stille op og gennemføre koncerterne med blot en enkelt prøve sammen med orkestret.
Og det gør vi så netop ikke, vi afholder i stedet flere prøver, inden orkestret til sidst kommer på. Der er flere grunde til denne disposition:
Vi synes, det er utrolig sjovt at synge Messias. Vi nyder musikken, og vi stiller os helt uforstående over for påstande om konformitet, anakronisme og hvad der ellers kunne foreligge af intellektuelle eller pseudointellektuelle indvendinger mod Händels mesterværk.
Der opstår en forventning hen imod koncerterne, hvor nogle af byens fineste strygere og blæsere kommer og spiller med, og hvor der også indgår fire solister endog fra den allerøverste hylde.
Vi kan lide at være sammen, der er et højt lydniveau i kaffepausen, og der opstår en masse ping-pong mellem de faste korsangere og assistenterne, som vi ikke ser så tit.
Man kan altid arbejde med detaljer i værket.
Sidst, men ikke mindst, gælder det om at synge koret sammen. Her betjener vi os af alle mulige arbejdsmetoder, og eftersom dirigenten lige akkurat var teenager i 68, indgår der naturligvis også gruppesang i prøvearbejdet. Det vil sige, at korsangerne står rundt omkring i kirkerummet i små grupper og synger.
Kastrup d. 16. november 2023
Ole Reuss Schmidt

Video med gruppesang ved prøven i Korsvejskirken forleden mandag, d. 13. november her

Info om koncerterne her

Direkte link til billetsalget hos Ticketmaster her

Lydfil med af en af satserne fra de tilsvarende koncerter i 2022 her

Fra en tidligere Messiasopførelse i Marmorkirken. Foto: Bent Pedersen

 

 

Denne side benytter cookies. Ved fortsat brug af denne side, accepterer du brugen af cookies.   Læs mere