Vellykket øveweekend på Falster

Nyhed fra Euphonia, onsdag d. 13. august 2014

En hel weekend, hvor vi bare skal øve fra morgen til aften, det var disse rare realiteter koret kunne se frem til, da vi ankom til Nr. Vedby Skole på Nordfalster fredag aften d. 8. august.

Og der blev virkelig tale om et par særdeles produktive dage, hvor vi fik rigtig godt begyndt på det repertoire, som vi skal opføre på turneen til Beograd i oktober.

Det drejer sig om skandinavisk musik, indrammet af musik af Palestrina, og i den forbindelse indgår der et værk, Laudi, af den svenske komponist Ingvar Lidholm (f. 1921).

Særdeles vanskelig og kompliceret, modernistisk musik, der for alvor udfordrer os, men det elsker vi, og dette, at der på denne måde bliver taget hul på en helt ny, avanceret komponist, som koret aldrig før har beskæftiget sig med, det oplever vi som et vidunderligt, iskoldt, forfriskende og opkvikkende, åndeligt brusebad.

Og vigtigst af alt, det flytter os, vi udvikler os som kor med denne spændende musik.

Foruden musikken af Lidholm øvede vi på musik af de to store skandinaver, Carl Nielsen og Edvard Grieg, ligesom også gode, gamle Palestrina var på programmet, og ind imellem prøverne nød vi det fine sommervejr og de smukke omgivelser.

Stemning var således høj, og alle var glade, da vi kørte hjem igen søndag eftermiddag, omend vi på dette tidspunkt også var en lille smule trætte, på den gode måde.

Til sidst skal der rettes en stor tak til skolen i Nr. Vedby for lån af aldeles glimrende faciliteter.

Ole Reuss Schmidt